Amenajarea zonei de la intrare in locuinta – sfaturi utile

Specialistii in amenajari interioare considera ca este important ca zona de la intrare sa fie ordonata si curata, desi, multe persoane nu tin cont neaparat de amenajarea acesteia.

Chiar daca este un spatiu de trecere, trebuie sa ii acordam importanta si sa il amenajam intr-un mod cat mai placut si armonios, mai ales ca in musafirii pasesc in aceasta zona prima data.

Cateva aspecte de luat in calcul cand vine vorba de amenajarea zonei de intrare:

Luminozitate

O intrare luminoasa in locuinta face ca aceasta sa fie primitoare si creeza impresia de spatiu. In plus, daca veti folosi culori deschise pentru pereti, mobilier sau pardoseala spatiul va fi prietenos si luminos. De asemenea, atat pentru design, cat si pentru ideea de spatiu puteti monta si corpuri de iluminat.

Amenajare intrare - luminozitate

Amenajare intrare – luminozitate

Pardoseala de calitate, rezistenta

Zona de intrare este supusa provocarilor zilnice avand in vedere faptul ca incaltamintea poate lasa urme, murdarie sau pietricele. Este indicat ca in aceasta zona sa fie amenajata folosind pardoseala usor de curatat, rezistenta solicitarilor zilnice si care sa isi pastreze frumusetea.

Perfecta pentru zona de intrare, respectiv hol, sunt pardoselile Laminat si Design, acestea fiind de rezistente la umiditate si la zgarieturi, exact ceea ce va trebuie pentru a face fata solicitarilor zinice. O pardoseala cu aspect de lemn sau de piatra ar ajuta destul de mult, aceasta putand fi prelungita si in hol pentru a crea senzatia de spatiu.

Amenajare zona de intrare

Amenajare zona de intrare

Confortabila

Atunci cand ne incaltam sau ne descaltam este mai confortabil sa ne asezam undeva. Din acest motiv, este indicat sa asezati in aceasta zona, o bancheta, un taburet care sa arate mai bine si care sa fie si confortabil.

O idee prin care puteti obtine un spatiu primitor si placut in zona de intrare este combinarea suprafetelor de asezare monocrome si deschise la culoare cu pardoseli care au un decor rustic si care sa fie rezistente la murdarie. O astfel de pardoseala de calitate puteti gasi la colaboratorul nostru Egger.

Pentru a crea si mai mult senzatia de spatiu puteti folosi oglinzi. Acestea sunt de diverse marimi si forme si sunt utile pentru a pune in valoare zona de la intrare. In plus, nu strica sa va uitati in oglinda inainte de a pleca de acasa.

Amenajare zona intrare

Amenajare zona intrare

Ordine

Avand in vedere faptul ca in zona de intrare sunt depozitate diverse accesorii vestimentare, precum palarii, fulare, incaltaminte si imbracaminte, iar spatiul este ingust, dezordinea apare inevitabil. Este important sa se mentina ordinea in aceasta zona folosind umerase colorate, metalice, rafturi suspendate pe perete care sa fie de ajutor si sa arate bine. Pentru a obtine un aspect ordonat puteti sa optati pentru o culoare deschisa pentru peretii de la intrare si pentru pardoseala.

Amenajare intrare locuinta - confort

Amenajare intrare locuinta – confort

Astfel, chiar daca zona de intrare este ultima la care va ganditi atunci cand amenajati locuinta nu uitati sa luati in calcul acest spatiu intrucat este important.

2019-11-08T08:06:38+00:00 8 noiembrie 2019|Living|