Amenajari interioare case mici – sfaturi utile

Cand vine vorba despre amenajarea interioara a locuintei de mici dimensiuni, practica devine  o adevarata provocare. Insa, daca se tine cont de cateva aspecte referitoare la amenajari interioare case mici, te poti bucura de rezultate impresionante. Creativitatea, dar si materialele potrivite la locul potrivit te pot ajuta sa iti amenajezi locuinta dupa bunul plac.

Idei amenajari interioare case mici

Pentru a transforma locuinta ta intr-un spatiu de vis, desi, dimensiunile sale sunt mici trebuie sa tii cont de cateva elemente decisive:

  • Lumina & Culorile
  • Mobilierul
  • Pardoseala

Lumina & Culorile

Lumina are un rol important in amenajarea unei incaperi, fie naturala, fie artificiala. Aceasta va conferi senzatia de spatiu si face ca locuinta sa para mai mare. De asemenea, drept elemente pe care sa le folosesti pentru acentuarea senzatiei de spatiu sunt nuantele deschise pentru pereti, mobilier sau pentru pardoseala. Totodata, poti sa folosesti lampi, lustre sau veioze, care sa lumineze anumite zone din casa ta.

Sugestie amenajare locuinta mici dimensiuni intr-o nuanta deschisa

Sugestie amenajare locuinta mici dimensiuni intr-o nuanta deschisa

Mobilierul

Un alt truc la care este indicat sa apelezi daca vrei sa ai o locuinta spatioasa este sa renunti la mobilierul care aglomereaza spatiul si sa ramai doar cu piesele necesare. Spre exemplu, pentru amenajarea dormitorului trebuie sa tii cont de alegerea unui pat mare, acesta fiind elementul cheie. Schimba sifonierul cu un dressing si vei reusi sa obtii impresia de camera mare. Tot pentru extinderea vizuala a spatiului pot opta si pentru oglinzi.

Amenajari interioare case mici - spatii depozitare pat

Amenajari interioare case mici – spatii depozitare pat

Te mai poti folosi de:

Spatiile de depozitare – sunt de-a dreptul utile intr-un loc de mici dimensiun si te vor ajuta sa ascunzi anumite obiecte si articole

Spatiul vertical – foloseste dulapuri si rafturi pentru a crea senzatia de spatiu, facand astfel loc pe podea

Foloseste colturile incaperilor – amenajeaza aceste spatii cu rafturi, eliberand zonele centrale din casa

Pardoseala

Avand in vedere faptul ca pardoseala acopera o suprafata destul de mare intr-o locuinta, aceasta va avea o influenta asupra intregului decor. Pentru un plus de atractie si luminozitate, alege o pardoseala intr-o nuanta deschisa la culoare, alba sau chiar gri deschis.

Egger iti pune la dispozitie pardoseala impresionanta in diverse nuante, inclusiv deschise, astfel ca vei avea de unde alege. In plus, daca vrei ca interiorul tau sa fie elegant poti sa optezi pentru un parchet din lemn. Acesta poate fi gasit in diverse nuante si modele, astfel incat sa ai de unde alege modelul care sa te reprezinte.

Sugestie amenajare locuinta cu pardoseala in culoare deschisa

Sugestie amenajare locuinta cu pardoseala in culoare deschisa

Acestea fiind zise, spor la amenajarea locuintei!

2020-06-15T06:54:01+00:00 12 iunie 2020|Noutati|