Decorarea locuintei in stil masculin

Exista multe stiluri de amenjare a unei locuinte, care de care mai interesante, insa se adreseaza acestea si barbatilor? Mai ales ca multe dintre stilurile de decorare includ diverse ornamente si se axeaza pe confort, ceea ce reprezinta caracteristici preferate de femei. Ce isi doresc, insa, barbatii in materie de amenajari interioare si cum ar arata o locuinta decorata in stil masculin aflati din articolul urmator.

Amenajarea interioara in stil masculin

Atunci cand vreti sa compuneti un decor masculin de amenajare interioara trebuie sa va pregatiti din punct de vedere al materialelor si va sugeram ca acestea sa fie unele de calitate, precum lemnul, otelul sau chiar marmura. De asemenea, este important sa alegeti mobilier simplu, fara ornamente, care sa incarce design-ul. In plus, nu este indicat sa utilizati mai multe tipuri de lemn sau de materiale, precum marmura, otel sau lemn in aceeasi incapere intrucat veti risca sa obtineti un decor nu tocmai armonios.

Decorul in stil masculin este rezultatul imbinarii dintre simplitate, minimalism si un mobilier de calitate. Insa, daca pentru femei este important mai mult confortul, pentru barbati, o caracteristica importanta este functionalitatea, aspectul practic si in cele din urma confortul. Asta pentru ca, barbatilor le plac lucrurile simple si la obiect.

 

Prin ce se caracterizeaza stilul masculin?

Decorul in stil masculin se caracterizeaza prin elementele simple, nefinisate, autentice, dar este important ca acestea sa includa intotdeauna si o nota personala care sa reprezinte stilul de viata, hobby-urile si personalitatea celui care locuieste acolo. Obiecte de decor pot fi pozele cu persoana draga, obiecte care va pasioneaza, carti cu autorii favoriti din domeniul in care activati.

Dormitorul amenajat in stilul masculin include culori neutre, pe pereti poate fi asezat tapet si este recomandat ca perdele sa fie simple, lipsite de ornamente.

Sugestie camera de zi in stil masculin

Sugestie camera de zi in stil masculin

Asadar, pentru a decora un spatiu in stil masculin este necesar tii cont de cateva aspecte esentiale: elemente din lemn, metal sau piatra, culori neutre, linii drepte, design simplu. Piesele de mobilier si decoratiunile sunt simple, dar de calitate, accentele mutandu-se asupra functionalitatii si aspectului practic.

2020-08-31T12:19:38+00:00 31 august 2020|Fără categorie|