Dormitorul – sfaturi utile de amenajare

Spatiul destinat odihnei si al relaxarii, dormitorul, trebuie sa fie amenajat in cel mai confortabil mod. Insa pentru a avea o incapere primitoare, relaxanta si comoda unde sa te retragi in liniste la finalul zilei trebuie tinut cont de cateva aspecte importante.

Sfaturi referitoare la alegerea culorilor 

Pentru inceput, pentru a obtine un efect odihnitor trebuie sa te focusezi pe folosirea de culori calde, naturale, nuante pastel pentru decoruri, precum bej, bleu, crem, galben, oranj, rosu-oranj. In general, pentru amenajarea dormitorului se recomanda folosirea unei singure culori. Daca iti place foarte mult o culoare intr-o nuanta tare, alege un singur element – un draperia, covorul sau orice altceva care sa aiba aceasta nuanta.

Cromatica unui dormitor este organizata, de regula, in jurul unei sigure culori, cu cateva accente. Atunci cand alegi culoarea dominanta, gandeste-te si la accentele complementare, dar si la modul in care va arata acea nuanta pe pereti, pe podea sau perdele.

Cromaticia dormitor

Cromatica dormitor

Mai mult confort? Alege mobilierul potrivit

Pentru ca in dormitor vrei sa ai parte de cat mai mult confort si libertate de miscare iti sugeram sa folosesti produsele marca Blum. Sertare care se deschis perfect, usor, si cu un design deosebit care confera o nota moderna incaperii. LEGRABOX – eleganta in miscare care asigura un design simplu al lateralelor si liniile decorative, concepute ca element central de design. Tehnologie care impresioneaza, design care se deosebeste prin formele sale.

Pentru pastrarea articolelor de imbracaminte si a accesoriilor in ordine este indicat sa optati pentru Un SPACE TOWER, acesta avand un interior generos, fiind si usor de folosit in acelasi timp.

Space Tower marca Blum pentru un dormitor ordonat

Space Tower marca Blum pentru un dormitor ordonat

Pozitionarea patului

Pentru calitatea somnului, dar si pentru aspectul general al incaperii este important modul in care asezam patul in dormitor. Daca dispuneti de o camera spatioasa este indicat sa plasati patul in mijloc, vederea fiind spre geam. In schimb, daca aveti o camera de dimensiuni mai mici, acesta poate fi asezat langa unul dintre peretii camerei.

Pozitionare pat intr-un dormitor spatios

Pozitionare pat intr-un dormitor spatios

Iluminarea spatiului

Lumina are o contributie destul de mare in design-ul interior, de aceea, este important sa tii cont si de acest aspect. In plus, daca folosesti o lustra supradimensionata va face incaperea sa para mai mare si ii confera un plus de eleganta.

Iluminare dormitor

Iluminare dormitor

Accesorizeaza dormitorul

Un alt capitol important este alegerea accesoriilor si decoratiunilor. Acesta va defini stilul tau si va pune in valoare camera. Opteaza cu incredere pentru lampi, lumanari, diverse suporturi care sa infrumuseteze incaperea si sa ii confere un plus de functionalitate.

Accesorizare dormitor

Accesorizare dormitor

Acestea fiind zise, iti dorim spor la amenajat aceasta incapere de care ne bucuram cu totii dupa serviciu.

2020-03-30T12:32:19+00:00 30 martie 2020|Dormitor|