Organizarea bucatariei – greseli de evitat

Locul unde se petrece timp important din viata unei familii este bucataria. Pentru ca organizarea bucatariei sa se realizeze intr-un mod cat mai eficient, este important sa evitam cateva greseli cand vine vorba de amenajarea acesteia. Iata care sunt cele mai des intalnite:

Triunghiul de lucru – un aspect important in organizarea unei bucatarii

Organizarea acestui spatiu trebuie sa tina cont de triunghiul de lucru, concept important in amenajarea bucatariei deoarece acesta va va garanta functionalitate si confort la un nivel ridicat. Acest triunghi de lucru face referire la zona de pregatit mancarea, de curatat si cea de luat masa. Este important ca ordinea asezarii acestora sa fie logica pentru a se putea vorbi de o bucatarie functionala si eficienta.

Triunghiul de lucru in bucatarie

Triunghiul de lucru in bucatarie

Nu neglijati iluminatul spatiului

Conform specialistilor in amenajare interioara, este important ca spatiul unde se prepara alimentele sa fie iluminat cat mai bine. Iar restul inceperii, respectiv locul unde se va lua masa va avea nevoie de lumina ambientala.

Iluminarea bucatariei - un aspect important in amenajarea acesteia

Iluminarea bucatariei – un aspect important in amenajarea acesteia

Importanta spatiilor pentru depozitare si placarea peretilor

Bucataria este un loc destul de incarcat, atat cu electrocasnice, cat si cu accesorii, ustensile si mobilier. Astfel, este important ca aceasta sa fie organizata cat mai bine pentru ca toate acestea sa aiba loc si sa fie si la indemana. O solutie practica este utilizarea compartimentelor, mai ales pentru ingredientelor folosite pentru prepararea mancarurilor. De asemenea, este recomandata folosirea spatiului pe verticala.

Pentru a proteja peretii, o idee buna este sa-i placati cu faianta. Totodata, puteti alege solutia oferita de Hafele: AluSplah. Aceasta va feri peretii de umezeala si caldura.

Placarea peretilor cu panoul AluSplash Hafele

Placarea peretilor cu panoul AluSplash Hafele

Locul pentru depozitat deseuri – un aspect important

Din nicio bucatarie nu poate lipsi cosul de gunoi, avand in vedere faptul ca este locul unde se prepara alimente. Asa ca raman resturi menajere, oricat de mult va straduiti sa evitati ca acest lucru.

De aceea, va recomandam sa nu uitati sa rezervati un loc special pentru a le depozita inca din momentul proiectarii bucatariei. De exemplu, producatorul Hafele vine cu solutii in aces sens si proiecteaza un spatiu special destinat acestora. Acestea sunt ascunse in spatele dulapului, astfel incat sa pastreze designul curat al bucatariei.

Asadar, pentru a nu da gres in organizarea locuintei tineti cont de aceste sfaturi inainte de a incepe sa o organizati.

Foto: http://hafeleromaniablog.ro/

Foto: https://www.ideasforliving.co.uk/

2019-02-13T14:46:26+00:00 13 februarie 2019|Bucatarie, Noutati|