Stilul rustic este unul aparte, care confera o atmosfera calda si primitoare, ce face sa para ca timpul se opreste in loc. De asemenea, este foarte versatil, permitandu-ti sa il combini cu mai multe stiluri.

Stilul rustic este reprezentat de simplitate, elemente care aduc aminte de natura si de frumusetea acesteia. Sunt folosite materiale naturale, in general, care combina confortul cu functionalitatea. Culorile sunt cele apropiate de natura si suprafetele sunt in general nefinisate si neregulate.

Pentru ca predomina suprafetele si obiectele simple, cele care aduc un plus decorului, sunt printurile diverse. Pentru a veni in completarea decorului rustic cu diverse elemente ce contin printuri geometrice, opteaza pentru canapele sau fotolii tapitate, covoare, perne sau drapterii.

Stilul rustic – idei de mobilier

Pentru ca atmosfera rustica sa poata fi creata, sunt necesare cateva elemente cheie, bine alese si distribuite strategic in incaperi. Pentru stilul rustic, mobilierul si decoratiunile au optiuni nelimitate, fie ca vorbim despre texturi, imprimeuri sau elemente sculptate.

Secretul stilului rustic? Orice lucru vechi care se poate reconditiona este binevenit. Mobilerul cu aspect vechi completeaza mereu armonios stilul rustic.

Stilul rustic – amenajarea incaperilor

  • Living

In cazul in care iti doresti sa transformi living-ul intr-un adevarat spatiu rustic, in care sa te simti mai aproape de natura si in care timpul pare ca ramane pe loc, exista cateva secrete ce iti pot conferi aceasta atmosfera.

Living-ul rustic are la baza lemnul masiv, imbinat cu elementele metalice sau piatra. Alege un mobilier masiv sau cu accente puternice de lemn, canapele voluminoase, pe care sa le poti accesoriza cu paturi din materiale naturale, precum lana, inul sau bumbacul. Integreaza in spatiu si o masuta de cafea din lemn masiv si bineinteles, si o biblioteca.

stilul-rustic-in-living

  • Dormitor

Alege un pat cu cadru din lemn care are aspectul nefinisat, pentru a emana o stare reconfortanta in dormitorul tau. Poti integra in decor noptiere cu elemente din fier forjat, o masuta de toaleta cu oglinda si o bancheta, cu scopul de a depozita in aceasta lucrurile necesare.

Pentru asternuturi alege tesaturi din fibre naturale, dar la fel si pentru covoare si perdele. Nu uita de motivele traditionale, care este musai sa se regaseasca pe paturile din dormitor pentru un stil rustic desavarsit.

stilul-rustic-dormitor

  • Bucatarie

Aici exista o regula foarte importanta: elementele dintr-o bucatarie rustica trebuie sa fie cat mai simple, cu aspect nefinisat si elemente metalice vizibile. Ai nevoie de vitrine si bufete, pe care sa le “incarci” cu vesela din ceramica si motive florare.

Pentru un efect cat mai autentic, tine tacamurile la vedere, in vitrinele pe care le integrezi in bucatarie.

stilul-rustic-amenajare-bucatarie

  • Baie

Intr-o baie rustica, predominante sunt elementele din lemn combinate cu cele din piatra naturala. Opteaza pentru o gresie si o faianta cu forme geometrice. “Impodobeste” baia cu rafturi si suporturi cu aspect natural si cu un cos impletit pentru a depozita rufele.

stilul-rustic-baie

 

  • Hol

Cea mai usoara misiune in amenajarea rustica se intampla in hol. Nu ai nevoie decat de un pantofar, un cuier si o consola din lemn antichizat, cu forme usor sculptate pentru a conferi holului tau o atmosfera rustica.

Asadar, acum ca ai aflat cum sa iti amenajezi locuinta in stilul rustic, urmeaza o ultima completare. Un stil rustic, are cu siguranta nevoie de un mobilier de calitate. Alege sa iti realizezi mobilierul exact asa cum iti doresti, dar si cum are nevoie locuinta ta, cu ajutorul echipei Metalcom.

Iar daca ti-a placut articolul nostru, citeste si Culori inchise in bucatarie.