Balconul – idei de amenajare

Legatura cu exteriorul pentru cei care locuiesc la apartament este balconul. Poti face acest loc sa arate cat mai bine, precum si confortabil. De ce sa nu profiti de acest spatiu si sa il amenajezi intr-un mod cat mai placut, astfel incat sa te poti bucura de o momente frumoase.

Fie vrei sa iti bei cafeaua dimineata, o bere seara, sa stai sa citesti o carte, sa lucrezi, sau pur si simplu sa iei o gura de aer, balconul este spatiul care necesita o amenajare aparte.

In amenajarea acestuia poti folosi diverse piese de mobilier, flori si decoratiuni, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa parasesti locuinta pentru a te bucura de experiente placute. Poti folosi obiecte de decor colorate care sa inveseleasca atmosfera, iar tu sa te simti cat mai bine.

Stiluri de amenajare a unui balcon

Desigur ca, balconul poate fi decorat in mai multe moduri si stiluri. Astfel ca, poti transforma acest spatiu intr-unul fermecator unde sa te bucuri impreuna cu cei dragi.

Daca balconul apartamentului este deschis puteti utiliza un mobilier care sa nu fie din lemn intrucat se poate uza, insa, in schimb puteti folosi flori sau beculete. In schimb, daca balconul este inchis puteti folosi canapele, pernute colorate sau masute din lemn, precum si orice alt tip de mobilier care sa va ajute sa creati o atmosfera de vis.

Balconul tip bar

Acest balcon este usor de amenajat intrucat nu este necesar sa investesti prea mult in decorarea sa. Tot ce iti trebuie sunt cateva scaune inalte si o placa rabatabila, care sa aiba rolul de bar. Poti sa adaugi cateva flori in colturi sau decoratiuni care vor da un aer unic balconului tau.

Balconul tip bar

Balconul tip bar

Balconul tip cafenea

Un balcon tip cafenea este un balcon pe care il poti amenaja destul de usor. Ghici de ce ai nevoie? O masuta metalica sau de lemn unde sa asezi o vaza cu flori sau orice alt obiect decorativ si doua, trei scaune. Acesta poate sa imprumute din aerul cafenelei tale preferate, unde obisnuiesti sa petreci timp cu prietenii.

Balcon tip cafenea

Balcon tip cafenea

Solutii de amenajare pentru balconul inchis

Amenajarea unui balcon inchis iti ofera libertatea sa alegi mobilierul preferat. O metoda pentru a aduce natura la tine in balcon este sa investesti in ghivece cu flori. Poti opta pentru flori colorate, care sa inveseleasca atmosfera in balconul tau. De asemenea, poti folosi flori inalte sau chiar plante agatatoare, care sa faca atmosfera mai speciala.

Amenajarea bucatariei in balcon

Daca locuiesti intr-un apartament mai mic si nu dispui de suficient spatiu pentru bucataria ta, poti sa o amenajezi chiar pe balcon. Amenajarea bucatariei pe balcon are un avantaj, si anume faptul ca acesta spatiu va fi deschis si implicit aerisit. Astfel, mirosul de mancare nu se va imprastia in toata casa, iar acest lucru este un mare plus pentru locuinta ta.

Amenajare bucatarie pe balcon

Amenajare bucatarie pe balcon

Balconul, un loc confortabil unde sa te relaxezi sau sa lucrezi

Ai un balcon inchis? Sa stii ca beneficiezi de un mare avantaj. Aici poti amenaja biroul unde sa lucrezi sau sa te relaxezi citind o carte dupa stresul de la birou. Poate vei avea mai multa inspiratie daca vei privi pe geam in timp ce lucrezi la proiectul de la firma. Ai nevoie de un scaun, o masa si restul ramane la decizia ta, in functie cum preferi sa il amenajezi, daca vrei sa il decorezi in stilul minimalist sau bogat in decoratiuni.

2020-01-23T14:04:33+00:00 21 ianuarie 2020|Balcon|