Stilul minimalist in design interior

Exista multe moduri in care poti sa amenajezi o locuinta, incepand de la stilul clasic, stilul minimalist in design interior, pana la cel scandinav, modern sau vintage. Insa, cu totii avem preferinte cand vine vorba de amenajarea locuintei. Daca esti unul dintre iubitorii stilulului minimalist in design interior, avem cateva sugestii pe care sa le pui in practica la urmatoarea reamenajare a locuintei tale.

Minimalismul este un stil elegant, placut si simplu, care se remarca prin trasatura sa de baza, functionalitatea. Conform principiului ,,Less is more”, accentul cade pe simplitatea liniilor, lipsa decoratiunilor, iar calitatea primeaza si este pusa in valoare, stilul fiind conturat pe baza cromaticii si a decorului simplist.

Prin ce se caracterizeaza stilul minimalist in design interior?

Minimalismul are drept caracteristici forme simple, finisaje simple pe pereti, spatii aerisite in culori neutre, lipsa elementelor de decor materiale atractive din punct si punct de vedere vizual, iar produsele folosite sunt de calitate.

Stilul minimalist in design interior

Stilul minimalist in design interior

Cum se obtine stilul minimalist in design interior. Pe ce trebuie sa pui accentul pentru a obtine acest stil in locuinta ta:

Acest stil se obtine prin amenajarea locuintei in culori neutre, precum negru, alb, bej, folosirea contrastelor intre deschis si inchis, acestea fiind unele atractive.

Alegerea culorii

Atunci cand amenajezi camera in stilul minimalist trebuie sa optezi pentru culori neutre, bej si mult alb. Este indicat sa mizezi pe contraste, intrucat acestea ajuta la obtinerea unei atmosfere in acest stil.

Peretii

O alegere buna pentru un design minimalist sunt peretii de culoare alba. Pentru a sparge monotonia este indicat sa folosesti si anumite pete de culoare, insa, care sa nu incarce peretii sau chiar o forma geometrica. Pentru a te bucura de o locuinta care sa impresioneze prin simplitate este indicat sa ai o proportie potrivita intre culori.

Pardoseala 

Stilul minimalist pune acentul pe folosirea pardoselii de calitate, dar si covoare  sau mochete. In acest caz recomandam utilizarea unei pardoseli de calitate marca Egger, acesta oferind modele de calitate, care se remarca prin caracteristici bune, precum rezistenta, utilizarea in locuri umede, modele fiind diverse, care imita materiale, precum sticla, inox, beton sau materiale naturale, precum piatra, lemn, dar si betonul, ceea ce le face utilizabile si locuri, precum bucataria sau baia.

Asadar, adopta stilul minimalist in locuinta ta si te vei bucura de o casa cu personalitate, spatioasa, neaglomerata si atractiva. Spor la amenajat!

2019-12-05T15:14:02+00:00 4 decembrie 2019|Noutati|