Bucataria in anul 2021 – tendinte de amenajare

Odata cu aparitia a numeroase idei inovatoare de design interior in bucatarie si a produselor de ultima generatie, care se expun in diverse showroom-urile de mobila, se schimba si tendinte de amenajare interioara. Acestea au rolul de spori confortul utilizatorului in bucatarie si de a imbunatati experienta acestuia.

Astfel, bucataria devine un spatiu complex, adaptat unui stil de viata alert, fiind mai mult decat locul unde se gateste, chiar spatiul unde socializam cu cei apropiati.

Iata care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont daca ai in plan reamenajarea bucatariei in anul care vine.

Tendinte in design-ul interior in 2021:

  • Design inteligent si compact
  • Prezenta suprafetelor intunecate
  • Stocare inteligenta
  • Marmura
  • Finisaje din lemn
  • Utilizarea insulelor duble
  • Robinete si chiuvete aurii
  • Adoptarea unui stil industrial

Design inteligent

In tendintele anului 2021 regasim bucataria inteligenta caracterizata printr-un mobilier modern, usor de utilizat, insa, smart, care sa incorporeze aparatele electrocasnice.

Sugestie manejare bucatarie

Sugestie manejare bucatarie

Utilizarea suprafetelor intunecate

Negrul este o culoare eleganta, ce ofera interiorului un aspect luxos si viu, si care, in combinatie cu alte materiale devine familar si rustic.

Suprafete intunecate bucatarie

Suprafete intunecate bucatarie

Insule duble

Tinand cont de trecerea la bucatariile mai mari, in spatiile deschise, insula de bucatarie a devenit o caracteristica esentiala. Mai mult, in tendinte de amenajare vor fi insulele duble, care sa reprezinte o lucrare de lux, ce ofera confort si functionalitate.

Robinete si chiuvete aurii

Mai nou, nu doar robinetele sunt disponibile intr-o gama de culori si finisaje, ci si chiuvetele. Astfel ca, una dintre tendintele in anul ce urmeaza este ca si aceasta zona a bucatariei partea estetica sa devina atractiva.

Sugestie amenajare interioara bucatarie

Sugestie amenajare interioara bucatarie

Finisaje din lemn

Lemnul se bucura de revenirea sa in design-ul interior. Acesta conforta un aer rustic si natural spatiului, fiind adesea combinat cu alte materiale, piatra artificiala sau diverse tipuri de lemn.

Mai mult, elementele rustice, cum sunt rafturile deschise din lemn, confera spatiului un aspect casual si prietenos.

Decor de lemn bucatarie

Decor de lemn bucatarie

Stocarea inteligenta

O alta tendinta care se axeaza pe nevoile familiei moderne este stocarea inteligenta. Aceasta este esentiala, intrucat avem nevoie de mai mult spatiu pentru depozitarea alimentelor si, in acelasi timp, un mobilier modern, usor de folosit, spatios, creat pe baza unei tehnologii moderne.

2020-12-21T15:00:36+00:00 16 decembrie 2020|Bucatarie|