Cu totii ne dorim sa avem mai mult spatiu in locuinta, sa dispunem de suficient loc unde sa depozitam mobilierul si cele necesare, iar atunci cand vine vorba de spatii mici de locuit acest lucru devine o provocare. Daca dimensiunile locuintei nu pot fi extinse, ne putem folosi de stiluri de amenajare interioara pentru a crea senzatia de spatiu.

Indiferent de incaperea pe care vrei sa o amenajezi, living, dormitor, bucatarie sau baie, venim in ajutorul tau si te sfatuim cum sa amenajezi locuinta, astfel incat sa te bucuri de fiecare zona din casa ta.

Spatii mici de locuit – tehnici de amenajare

Culori neutre, deschise si naturale

Specialistii recomanda sa folosim culori deschise pentru a nu incarca locuinta si pentru a oferi senzatia de spatiu in incapere. Alb, crem, albastru deschis sunt cateva dintre culorile pentru care poti opta in amenajarea unor spatii mici de locuit.

Este cunoscut faptul ca nuantele deschise fac incaperea sa para mai spatioasa. Astfel, si noi iti oferim acest sfat: mizeaza pe culori deschise si pentru mobilierul pe care il alegi in locuinta ta.

Decor in culori neutre pentru spatii mici de locuit

Decor in culori neutre pentru spatii mici de locuit

Pardoseala deschisa la culoare 

Pardoseala deschisa la culoare nu doar ca este mai eleganta, ci ofera si ideea de loc spatios. Colaboratorul nostru, Egger propune diverse modele de pardoseala, ale carei caracteristici sunt impresionante. In plus, poti amenaja locuinta folosind aceeasi pardoseala in toate incaperile, astfel incat aspectul sa fie unul uniform.

Folosirea corpurilor de iluminat

Iluminatul este important intrucat creeaza impresia de spatiu. Opteaza pentru corpuri de iluminat, precum veioze, lampadare, care vor lumina incaperea si o vor face prietenoasa si spatioasa marind, in acelasi timp, campul vizual. Potrivita in locuintele de mici dimensiuni este lumina calda, intrucat aceasta creeaza senzatia de spatiu primitor si calduros.

Amenajeaza locuinta in stilul minimalist

Cu siguranta ai cunostinte despre ce presupune stilul minimalist. Acesta pune accentul pe folosirea de lucruri care nu aglomereaza locuinta. De asemenea, pentru ca locuinta sa para mai spatioasa este indicat sa optezi pentru draperii in culori deschise. Mergi pe un model simplu si evita-le pe cele cu modele geometrice, care sa nu incarce si mai mult aspectul incaperii.

Simplitatea a fost si este mereu la moda! Amenajeaza locuinta cu putine obiecte, dar acelea sa fie de calitate: patul, canapeaua, comoda, dulapul, pardoseala.

In living sunt suficiente o canapea, o comoda pentru televizor si un corp de mobilier pentru carti sau obiecte de decor. Nu e cazul sa umpli camera cu lucruri inutile, simplitatea a fost si va fi mereu la moda. In plus, daca vei cumpara lucruri inutile, nici bugetul nu iti va ajunge. Putin si bun, dupa acest sfat ar trebui sa te ghidezi.

Spatii mici de locuit - amenajare living

Spatii mici de locuit – amenajare living

Nu folosi mai mult de 3 culori intr-o singura camera

Este indicat sa folosesti cel mult 3 culori pentru decorarea incaperii astfel incat aceasta sa nu fie aglomerata. Poti opta pentru o singura culoare pentru pereti, iar pentru restul obiectelor sa alegi diverse culori. Spre exemplu, fotoliul poate fi intr-o alta nuanta, iar pernutele sa aiba culori vesele.

Iluminare spatii mici de locuit

Iluminare spatii mici de locuit

Amenajarea locuintei pe verticala

O greseala des intalnita este aceea ca multi nu amenajeaza incaperea si pe verticala. Un truc privitor la amenajarea locuintei intr-un mod eficient este sa apelezi si la amenajarea pe verticala, adica sa folosesti piese de mobilier pe care sa le montezi pe pereti.

Procedeaza in felul acesta si vei avea mai mult spatiu pe podea. Spre exemplu, ai putea sa folosesti rafturi suspendate, subtiri si inalte pentru a aseza diverse obiecte. Un raft spatios pe care sa il montezi deasupra usilor sau deasupra frigiderului, unde sa asezi alimente sau obiecte va fi de mare ajutor. Colaboratorii nostri, Blum, Samet, Hafele iti pun la dispozitie produse de calitate pe care sa le folosesti pentru amenajarea spatiului interior intr-un mod eficient, dar si cu stil.

Amenajare eficienta spatii mici de locuit

Amenajare eficienta spatii mici de locuit

Speram ca ti-am fost de ajutor cu aceste sfaturi si ca le vei pune in practica atunci cand vei face urmatoarea reamenajare a locuintei.