Stilul rustic in amenajarile interioare

Interiorul unei locuinte poate fi amenajat in diverse moduri, insa, daca reuseste sa te inspire, sa aduca confort si sa te conecteze cu exteriorul, cu siguranta te face sa il adopti in incaperile din casa ta. Mai ales, daca esti iubitor de natura, de vacante si timp petrecut la tara, cu siguranta iti amintesti de amosfera creata de stilul rustic din cabanele de la munte.

Acesta este un stil aparte si deosebit prin faptul ca prezinta elemente care te trimit cu gandul la natura: lemn, piatra, motive traditionale si o paleta cromatica compusa din culori naturale, inchise, dar calde.

Stilul rustic - sugestie de amenajare

Stilul rustic – sugestie de amenajare

In ceea ce priveste pardoseala in zonele unde domina stilul rustic este indicata folosirea unor modele cu aspect de lemn, de beton sau de piatra, acestea fiind ideale pentru a contura un aspect interior rustic. Egger va pune la dispozitie astfel de pardoseli pentru amenajarea interioara, astfel ca puteti opta pentru cea mai potrivita varianta.

Decoratiunile sunt nelipsite din cadrul stilului rustic. Se pot folosi obiecte din natura, precum pietre, flori colorate, frunze sau chiar conuri de brad. In plus, puteti folosi si paturi din lana sau blanuri, acestea completand decorul interior si asigurand confort.

Decoratiuni stilul rustic

Decoratiuni stilul rustic

Un alt sfat referitor la amenajarea interioara in stilul rustic este utilizarea unor culori naturale, precum verde, albastru denim, crem, maro etc.

Mobilierul pe care il regasim in cadrul acestui stil este realizat din lemn masiv, voluminos, insa, nu este neaparat o regula de amenajare. Se pot imbina diverse elemente, care sa reflecte stilul rustic – modern, precum un mobilier modern, insa, se vor pastra alte elemente in spatiul de amenajare, precum o pardoseala cu un aspect de lemn si diverse decoratiuni.

Pentru rezultate in ceea ce priveste decorarea bucatariei nu trebuie neaparat sa schimbati mobilierul. Este suficient sa amplasati cateva dulapuri de lemn, borcane si vase transparente cu condimente, ierburi sau spice de grau care sa fie puna in evidenta de catre acestea.

Bucatarie in stil rustic

Bucatarie in stil rustic

Asadar, daca nu ai gasit inca stilul care sa indeplineasca cerintele tale in materie de amenajari interioare iti sugeram stilul rustic. Este binevenit in orice locuinta intrucat reuseste sa aduca o atmosfera primitoare, calduroasa si confortabila, te trimite si cu gandul la vacanta si te ajuta sa te relaxezi.

2020-07-27T09:58:58+00:00 23 iulie 2020|Noutati|